Acum, când vara şi-a făcut apariţia şi în mercurul termometrului, mă gândesc la reţete uşoare, care se pot servi reci fără a apela la focul plitei. Dar legumele, coapte, fierte la abur, înăbuşite, sunt mult mai gustoase dacă sunt însoţite şi de un dressing adecvat.
Am încercat o reţetă asemănătoare cu tzatziki, dar puţin mai consistentă şi care se combină perfect pe legume sau cartofi gătiţi în orice fel.
Ingrediente:
3 castraveţi spălaţi şi curăţaţi de coajă
3 fire usturoi verde
3 căţei de usturoi uscat
3 linguri urdă sau caş dulce de oaie (nu prea promovez produsele lactate de la vacă)
3 linguri iaurt gras de capră (sau alt iaurt gras)
Preparare:
Curăţă de coajă castraveţii şi pune-i la tocat într-un blender tăiaţi felii, usturoiul verde şi un praf de sare. Mixează până se face ca o pastă. Adaugă brânza, usturoiul uscat şi mixează în continuare.
Şi, după ce ai amestecat toate acestea, adaugă în final şi iaurtul. Mai amestecă puţin şi gustă de sare. Dacă totul este aşa cum ţi-ai dorit poţi să răstorni crema în vase de păstrare la rece, dar nu mai mult de 24 de ore la frigider.
wow.interesanta reteta!
RăspundețiȘtergerete pup!
Buna idee !De incercat in viitor !
RăspundețiȘtergereWow! Ce prezentare...arata senzational si e preferata mea fara doar si poate...te pup cu drag Gratziela! O zi minunata!
RăspundețiȘtergereSi eu te pup Alynusa si-ti doresc o duminica foarte placuta.
RăspundețiȘtergereCred ca se poate incerca cu mai multe feluri de branza. O seara placuta Mandala.
RăspundețiȘtergereMultumesc Ruxy, o duminica cat mai placuta!
RăspundețiȘtergere