La mulţi
ani drag blog! Pe 31 ianuarie împlineşti vârsta de 1 an.
Îţi
mulţumesc drag prieten că mi-ai trecut pragul, că ai avut încredere în mine, că
m-ai încurajat, că ai venit cu idei, că mi-ai atras atenţia atunci când am
greşit.
Îţi
mulţumesc că mi-ai dăruit un lucru de preţ: prietenia ta!
Şi cum
trebuie să sărbătorim, te invit la o prăjitură minunată, care va fi prietenă cu
oricine o gustă.
Ingrediente:
pentru o
tavă dreptunghiulară cu dimensiunile: 16x23cm
1 cană nuci
autohtone înmuiate 12 ore, cu menţiunea că este bine să schimbi apa de 2-3 ori
1 cană
migdale înmuiate 6-8 ore
1 cană
stafide aurii
1 cană
stafide negre de Corint
3 linguri
miere albine (mie îmi place cea zaharisită)
24 curmale
2 banane
mixate
6 linguri
rase psylium
4 banane
pentru umplutură
2 linguri
ulei seminţe de struguri pentru uns tava
nucă de
cocos pentru pomădat
Preparare:
Pune la
înmuiat nucile aşa cum am indicat la ingrediente.
Curmalele
şi stafidele le poţi pune la înmuiat cam 4-6 ore.
După
această aşteptare, poţi începe prepararea care va dura foarte puţin.
Răstoarnă
în blender nucile şi seminţele, mixează-le uşor ca să rămână şi ceva bucăţele ,
este mai interesant, după care pune la mixat curmalele şi stafidele.
Eu am ales
sa amestec două feluri de stafide pentru că aveam în casă, dar nu cred că are
vreo importanţă dacă nu ai de Corint. Îmi plac stafidele de Corint, sunt mai
parfumate şi puţin acrişoare. Amestecă
nucile, seminţele, stafidele şi curmalele. Blenduieşte şi 2 banane şi adaugă-le la
compoziţie. Îndulceşte puţin cu miere de albine sau alt indulcitor. Amestecă
bine toată compoziţia şi la sfârşit adaugă tărâţea de psylium pentru a închega
întreaga compoziţie.
Unge o tavă
cu puţin ulei din sâmburi de struguri şi răstoarnă jumătate din compoziţie. Eu
am folosit o tava dreptunghiulară de 16x23cm.
Întinde aluatul cu o spatulă. Curăţă bananele şi taie-le pe
lung. Aşează bananele in tavă, precum nişte soldătei.
Dacă rămân
goluri între banane, umple-le cu bucăţele de banane ca suprafaţa să fie cât mai
compactă.
Răstoarnă
şi cealaltă jumătate de aluat şi întinde-o uşor până când acoperi toată
suprafaţa tăvii.
Pentru
pomădat poţi folosi nuca de cocos bio cumpărată, sau, cum fac eu, cumpăr nuca
de cocos, o rad si-mi pun la păstrat le rece dacă îmi rămâne. Deci, indiferent
care metodă alegi, pune puţină nucă de cocos rasă deasupra prăjiturii şi pune
cam 1-2 ore la rece ca să se amestece cu parfumuri şi gusturi.
Când,
curioasă şi pofticioasă mi-am plimbat în gură prăjitura am rămas uimită.
Nu cred că
am avut vreodată o surpriză atât de plăcută ca acum. Am închis ochii şi mi-am
plimbat visul spre câmpii întinse şi însorite. Dar adevărata plăcere a fost
atunci când, ascunsă printre nuci, dulcea banană îmi invadă curiozitatea. Ştii,
primul gând a fost la o cremă fină şi alunecoasă de vanilie, dar nu, nu este
chiar aşa, căci aici este divină şi te-mbie fără preget la visare, te mângâie
şi te răsfaţă şi-ţi dăruieşte clipe de alint alături de un dor învolburat de
mări întinse şi plaje însorite.
LA MULTI ANI !!!
RăspundețiȘtergereArata super prajitura ta !
Avem amandoua (bloguri)un anisor !!!
Multumesc asemenea Mandala!
RăspundețiȘtergereTe invit la o felie sa vezi ca este cu adevarat foarte buna.
multumesc, ar trebui sa o fac si eu ca arata super! sant sigura ca are un gust divin cu asa ingrediente!
RăspundețiȘtergereA fost o adevarata surpriza pentru mine, placuta.
RăspundețiȘtergereTe pup
La multi ani blogului!!!!Si la cat mai multe retete minunate,asa cum stii tu sa le faci!!!
RăspundețiȘtergerePrajitura cred ca e o adevarata explozie de gusturi!!!!
Te pup!!!
Multumesc Alynusa.
RăspundețiȘtergereDar tot am sa mai trag cu ochiul la retele tale minunate, si cine stie, poate ma inspira sa le transform in raw.
pupici cu mult drag
Delicioasa prajitura!
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu, la mine pe blog.
Duminica frumoasa!
La multi,multi ani si la cat mai multe bunaciuni!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si iti doresc o zi frumoasa de duminica!
Sa-ti traiasca blogul si sa creasca mare! Si tie timp cat mai mult, ca sa te ocupi de el.
RăspundețiȘtergeresuper prajiturica.
Iti multumesc Maria.
RăspundețiȘtergereSi eu te imbratisez cu drag si-ti urez o saptamana insorita.
Multumesc Alexandrina,
RăspundețiȘtergereVi degraba.
pup
Multumesc Brandusa,
RăspundețiȘtergereO duminica si o saptamana cat mai placuta.
ai la mine un premiu!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Mandala,
RăspundețiȘtergereMa onorezi.
te imbratisez cu drag
Ce minunatie dulce...La Muuulti Anisori blogului tau minunat! Te pup cu drag Gratzi cea gratioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ruxy
RăspundețiȘtergereAsemeni si tie, scumpa mea.
Esti o dulce,
pupici
Am facut si eu prajitura, doar ca am pus mere in loc de banane, ele dragutele nu erau prea bine coapte...sa stii ca este delicioasa...data viitoare pun banane...multumim!
RăspundețiȘtergereCu mult drag Anonim!
RăspundețiȘtergereӀ know this ωeb ѕite offers qualіty baѕed artіcles or reviewѕ and eхtra matеrial,
RăspundețiȘtergereiѕ there any οther web site which offerѕ theѕe thingѕ in qualitу?
Here is my blog ; settlement documentary
Buna! Pt cate persoane e reteta? As vrea aa gatesc pt 6 musafiri dar mi se par cantitatile prea mari! Sau nu? Merci
RăspundețiȘtergereScuze de intarziere. Am fost plecata si abia in asta seara am descins in bucataria virtuala.
ȘtergereIngredientele mi-au ajuns la o tavita ci dimensiunea de 18x25cm. Iar pe inaltime: primul strat a fost de 1,5-2cm, banane, si iar un strat de 1,5-2 cm. Sper sa nu fi raspuns prea tarziu.