Şi pentru
că vara abia trecut, este bine să-ti povestesc despre o reţetă delicioasă, un
amestec perfect. Nu te aştepta la o reţetă complicată, ci din contra, este
simplă, de gătit foarte rapid, şi, aşa cum ştii deja, lucrurile cele mai simple
sunt, de obicei, şi cele mai bune, numai că noi nu prea observăm acest lucru.
Este recomandată
şi pentru regimul disociat Hay.
Nr. porţii: 4
Timp preparare: 20 minute
Timp gătire: 30 minute
Categorie: mâncăruri, de gătit rapid
Ingrediente:
500gr.
cartofi noi
500 gr. păstăi
proaspete (indiferent de soi, numai să fie fragedă şi nu aţoasă)
1 morcov
mijlociu
4-5 căţei
de usturoi
tarhon
cimbru
pătrunjel
frunze
20-30ml
ulei
sare
grunjoasă
Preparare:
Dacă sunt
cu coaja mai groasă atunci curăţă cartofii după ce i-ai spălat în apă rece.
Dacă au coaja subţire, atunci este de ajuns să-i speli bine.
Taie
cartofii în cuburi de mărimea dorită şi-i răstoarnă într-o cratiţă încinsă cu
puţin ulei, condimentează cu felii de usturoi curăţat, sare, cimbru şi tarhon
la care adaugi rondele de morcov (pe care l-ai spălat şi curăţat înainte).
Ţine pe foc
până ce înmoaie puţin cartofii.
Curăţă
păstăile de codiţe şi vârfuri, spală în jet de apă rece, taie-le în bucăţi de
3-4cm şi apoi le adaugă cartofilor. Dacă mai este nevoie mai adaugă puţină
sare. Nu pune apă în cratiţă mai mult de 3-4 linguri, deoarece în 1-2 minute păstăile
îşi vor revărsa sucul lor şi vor parfuma cartofii uşor rumeniţi.
Ţine pe foc
până ce păstăile îşi vor schimba culoarea şi se vor înmuia puţin. Ai grijă
căci, în funcţie de păstaie, timpul de fierbere este diferit, dar oricum, mai
mult de 10-15 minute nu este cazul să mai ţii pe foc. Pune deoparte cratiţa de
pe foc şi asezonează cu frunze de tarhon şi pătrunjel tăiate mărunt. Lasă încă
10 minute cratiţa cu capacul acoperit, după care gata, poţi spune că ai
încheiat această sesiune.
Întotdeauna
când te aşezi la masă trebuie să fii vesel, chiar dacă griji nenumărate te
apasă, căci atunci mâncarea va fi mai bună! Spunând aceste lucruri, mă gândesc
la păstăile din farfurie, late aurii sau verzi sau subţiri şi delicate,
indiferent de forma lor, ei bine, mă gândesc la nişte beţigaşe jucăuşe şi
ghiduşe, care, în joaca lor „de-a v-aţi ascunselea” au găsit companioni perfecţi
cartofi micuţi şi rotofei, care, cuminţi, stau şi-aşteptă liniştiţi să fie
descoperiţi de un parfum puternic de verzui, şi, împreună cu iubirea lor,
păstaia, să te găsească pe tine liniştit şi fericit alături de familia ta.
Acest lucru pare atat de delicioasa! Vă mulţumim pentru partajarea .....:>)
RăspundețiȘtergereNu am incercat varianta aceasta,dar cred ca e super buna!!
RăspundețiȘtergereo seara placuta iti doresc!
am pus-o la cutiuta pentru mai tarziu !
RăspundețiȘtergereAlynusa,
RăspundețiȘtergereAm ajuns la concluzia ca amestecul de cartofi cu pastai este minunat, indiferent ce le mai adaugi. Mie imi place foarte mult alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliguta!
Mandala,
RăspundețiȘtergereAsa face o furnicuta, pregateste provizii pentru iarna, felicitari!
Asa-i draga Gratziela,neaparat cu mamaliguta si cu mujdei...mmmo mancare pe gustul meu...
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si -ti doresc o seara frumoasa!!!
Petronela,
RăspundețiȘtergereFara mamaliguta si mujdei parca nu prea aluneca.
pup
Cu mujdei...mmm... nebunie...
RăspundețiȘtergereMiha,
RăspundețiȘtergerefara mujdei nu au nici un "haz".Mujdeiul le competeaza perfect.