miercuri, 29 iunie 2011

prăjitură cu căpşuni (sau alte fructe)


Ca un ultim dar de adio pentru acest an, am reuşit să mai fac o prăjitură cu căpşuni. Minunate în acest an, minunat dar!

Ingrediente:
4 ouă
¼ kg zahăr
 ¼ kg făină
 ½ kg căpşuni
6 linguri apă rece


Preparare:
Amestecă 10 minute gălbenuşele cu 6 linguri apă rece, după care, adaugă zahărul şi mai mixezi 10 minute. Toarnă în ploaie făina în timp ce mixezi şi la urmă adaugă albuşurile bătute spumă.
Curăţă de codiţe căpşunile şi apoi le spală în jet de apă rece.
Unge o tavă de copt cu ulei şi tapetează cu griş. Răstoarnă compoziţia în tavă şi aşează deasupra căpşunile.

Încinge cuptorul la 160ºC (mediu pe gaze) şi coace prăjitura 35-40 minute. Dacă nu doreşti să se scufunde căpşunile în aluat, atunci atunci presară puţin griş, apoi aşează căpşunile.

Este o prăjitură care se face foarte uşor, fără prea mult efort, şi te va răsplăti din plin.
Ei, ce zici?! Nu-i aşa că nu s-a pierdut  gustul şi parfumul de căpşuni? Parcă te şi simţi în grădina plină cu rotocoale roşii cu parfum inconfundabil, şi, dacă închizi ochii simţi parfum de trandafiri ce-şi deschid cu dragoste florile, iar roua dimineţii te va înviora precum ceaşca de cafea de pe masă ce are companion o felie de prăjitură. Bună dimineaţa, să ştii că vacanţa abia a început!

2 comentarii:

  1. Din pacate sezonul capsunilor a trecut o facem cu visine.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mandala
    Se poate face si cu piersici, cirese, cu orice fel de fructe de sezon.
    pupici

    RăspundețiȘtergere