vineri, 22 iulie 2011

sorbet din vişine şi banane

Am tot citit despre sorbet, dar, sincer, întotdeauna am evitat să-l fac deoarece nu aveam maşină de îngheţată, şi de teamă că voi avea un sorbet garnisit cu ace de gheaţă, am renunţat până nu de mult, când mi-am spus să încerc o metodă nouă pe care aveam s-o probez. Sorbetul este o variantă de îngheţată, dar mai săracă în calorii şi grăsimi, deci poate fi asimilată foarte bine în regimul disociat Hey, cu menţiunea ca să fie servită ca fel separat şi nu ca o completare la o masă.
În concluzie, am aluat fructul care mai este în trend, vişinele (mai este puţin şi se termină!) şi am pornit la drum!
M-am gândit la o metodă la care să nu-mi rezulte acele de gheaţă fără să mă folosesc de maşina de îngheţată, şi mi-a reuşit.
Ingrediente:
½ kg vişine fără sâmburi
2 banane
2 căni   sirop concentrat de mentă
½ cană sirop concentrat de coacăze
            De ornat:
            miez de nuci măcinate sau
            cicolată rasă
(eu am preferat nucile)
Preparare:
Spală vişinele, curăţă-le de codiţe şi sâmburi, apoi  le congelezi (eu am ţinut în congelator 24 ore).
După ce s-au congelat foarte bine, le toci  la un blender care să spargă gheaţa. Adaugă bananele decojite, siropul de mentă şi în final, siropul de coacăze. Mixează bine, până ce totul devine o pastă foarte fină. Îţi trebuie un blender de capacitate mare şi cu un motor puternic.
Răstoarnă compoziţia într-un vas pentru congelator şi congelează.
Când serveşti este bine să scoţi sorbetul cam cu ¼ oră înainte deoarece este mai dur ca îngheţata.
Ornează cu miez de nucă sau cicolată rasă.
În această vară, desertul la modă va fi sorbetul (la mine acasă!). Nu-mi voi încărca conştiinţa că am deviat de la dietă (oare aşa voi face?), şi te asigur că este mult mai sănătos! Dar să mai ştii că are un gust deosebit de îngheţată, se simte mai bine gustul vişinelor şi parfumul de mentă, parcă te contopeşti cu ele într-o clipă de armonie perfectă, când ele iţi vor dărui unicitatea momentului, iar tu le vei primi darul ca pe un talisman.

14 comentarii:

  1. tare gustoasa combinatia, mi-a ramas gandul la siropul ala de menta :)
    sa stii ca dupa ce ingheata, o scoti o spargi cu lingura si bucatile le poti pune din nou in robotul de bucatarie-aproximativ 5 minute la viteza mare si iese un deliciu de sorbet , tare fin . Un weekend minunat si o vara racoroasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, o idee geniala cu robotul, la asta nu m-am gandit. Multumesc draga furnicuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am aparat de inghetata si de curand am aflat aceasta metoda pentru sorbet, plus ideea furnicutei. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cum bine stii,tot ce e cu visine imi place!!!Eu de obicei cumpar sorbet de lamaie la sticla de 1 litru si o pun in congelator...apoi cand servim o scoatem 10 min.inainte de al turna in pahare,adaugam un pic (fiecare cat vrea)de vodca si asta aromata(melone,piersici sau banane)si sorbetul e gata!!!
    Vezi eu sant mai lenesa si nu fac nici sorbet nici inghetata!!!
    Dar eu apreciez foarte mult pe cine e harnic si munceste!!!!
    Te pup draga Gratziela si-ti urez un weekend cat mai placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sara&Miki, urmatorul sorbet va avea aplicata ideea furnicutei.
    O seara cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai Petronela, esti o dulce! Pai stii cat timp imi ia sa fac sorbetul? Maxim 20 minute. Vezi ce harnica sunt?
    Si, ia spune, minutatiile acelea de prajituri si torturi pe care le faci (si pe care le visez noaptea ca le mananc) cat timp iti ia?
    Draga mea, te pup si-ti multumesc ca ma vezi harnicuta.
    Un weekend cat mai placut si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna ideea , de incercat in viitor !

    RăspundețiȘtergere
  8. Mandala, ideile bune sunt intotdeauna bine de notat. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Miodrag!
    O saptamana cat mai placuta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Genial si splendid! Si atat de sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Ruxy!
    O saptamana cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. O combinatie minunata , o reteta deosebita.

    RăspundețiȘtergere