miercuri, 14 septembrie 2011

vegan_ cartofi noi cu păstăi proaspete (2)


Şi pentru că vara abia trecut, este bine să-ti povestesc despre o reţetă delicioasă, un amestec perfect. Nu te aştepta la o reţetă complicată, ci din contra, este simplă, de gătit foarte rapid, şi, aşa cum ştii deja, lucrurile cele mai simple sunt, de obicei, şi cele mai bune, numai că noi nu prea observăm acest lucru. 
Este recomandată şi pentru regimul disociat Hay.
   
Nr. porţii: 4
Timp preparare: 20 minute
Timp gătire: 30 minute
Categorie: mâncăruri, de gătit rapid

Ingrediente:
500gr. cartofi noi
500 gr. păstăi proaspete (indiferent de soi, numai să fie fragedă şi nu aţoasă)
1 morcov mijlociu
4-5 căţei de usturoi
tarhon
cimbru
pătrunjel frunze
20-30ml ulei
sare grunjoasă

Preparare:
Dacă sunt cu coaja mai groasă atunci curăţă cartofii după ce i-ai spălat în apă rece. Dacă au coaja subţire, atunci este de ajuns să-i speli bine.
Taie cartofii în cuburi de mărimea dorită şi-i răstoarnă într-o cratiţă încinsă cu puţin ulei, condimentează cu felii de usturoi curăţat, sare, cimbru şi tarhon la care adaugi rondele de morcov (pe care l-ai spălat şi curăţat înainte). 
Ţine pe foc până ce înmoaie puţin cartofii.
Curăţă păstăile de codiţe şi vârfuri, spală în jet de apă rece, taie-le în bucăţi de 3-4cm şi apoi le adaugă cartofilor. Dacă mai este nevoie mai adaugă puţină sare. Nu pune apă în cratiţă mai mult de 3-4 linguri, deoarece în 1-2 minute păstăile îşi vor revărsa sucul lor şi vor parfuma cartofii uşor rumeniţi.
Ţine pe foc până ce păstăile îşi vor schimba culoarea şi se vor înmuia puţin. Ai grijă căci, în funcţie de păstaie, timpul de fierbere este diferit, dar oricum, mai mult de 10-15 minute nu este cazul să mai ţii pe foc. Pune deoparte cratiţa de pe foc şi asezonează cu frunze de tarhon şi pătrunjel tăiate mărunt. Lasă încă 10 minute cratiţa cu capacul acoperit, după care gata, poţi spune că ai încheiat această sesiune.
Întotdeauna când te aşezi la masă trebuie să fii vesel, chiar dacă griji nenumărate te apasă, căci atunci mâncarea va fi mai bună! Spunând aceste lucruri, mă gândesc la păstăile din farfurie, late aurii sau verzi sau subţiri şi delicate, indiferent de forma lor, ei bine, mă gândesc la nişte beţigaşe jucăuşe şi ghiduşe, care, în joaca lor „de-a v-aţi ascunselea” au găsit companioni perfecţi cartofi micuţi şi rotofei, care, cuminţi, stau şi-aşteptă liniştiţi să fie descoperiţi de un parfum puternic de verzui, şi, împreună cu iubirea lor, păstaia, să te găsească pe tine liniştit şi fericit alături de familia ta.

9 comentarii:

  1. Acest lucru pare atat de delicioasa! Vă mulţumim pentru partajarea .....:>)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat varianta aceasta,dar cred ca e super buna!!
    o seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. am pus-o la cutiuta pentru mai tarziu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Alynusa,
    Am ajuns la concluzia ca amestecul de cartofi cu pastai este minunat, indiferent ce le mai adaugi. Mie imi place foarte mult alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliguta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mandala,
    Asa face o furnicuta, pregateste provizii pentru iarna, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa-i draga Gratziela,neaparat cu mamaliguta si cu mujdei...mmmo mancare pe gustul meu...
    Te-am pupat si -ti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Petronela,
    Fara mamaliguta si mujdei parca nu prea aluneca.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Miha,
    fara mujdei nu au nici un "haz".Mujdeiul le competeaza perfect.

    RăspundețiȘtergere