vineri, 20 ianuarie 2012

Rotocoale dulci cu visine_ raw vegan

Dulciurile rămân o problemă pentru toate tipurile de regim, mai ales cel raw vegan. Asta nu înseamnă că ar trebui să renunţăm la dulciuri, mai ales atunci când evenimente importante din viaţa noastră ne copleşesc şi ne „dăruiesc” musafiri.  Acum am  să-ti povestesc despre un desert pentru tine, şi cu siguranţă recomandat copiilor, desert ce –l poţi purta la birou, la şcoală şi-l poţi pune  la masa cu musafiri. Nu este greu de realizat, chiar şi eu, începătoare în acest tip de desert, m-am descurcat  şi chiar am avut succes cu ele în faţa unor prieteni non raw care au golit fără sfială tot platoul cu mingiuci pomădate cu nucă de cocos. 

Ingrediente:
½ kg vişine fără sâmburi
2 căni nuci autohtone
1 cană migdale
1 cană seminţe dovleac + floarea soarelui
1 cană seminţe susan
4-5 smochine
1 cană stafide
3-4 linguri de miere de albine
nucă de cocos

 
Preparare:
Nucile autohtone pune-le la înmuiat de cu seară. Să ştii ca dimineaţa apa este maronie de la iod. Aruncă apa şi  lasă la scurs încă o oră. Pune la înmuiat migdalele tot de cu seară. Dimineaţă, pune la înmuiat seminţele de bostan şi floarea soarelui. Este de ajuns cam 3 ore.
Hidratează în apă rece pentru 3 ore smochinele (dacă sunt uscate) şi stafidele.
Mixează, pentru început, într-un blender  nucile şi seminţele, dar dacă mai rămân câteva bucăţi nemăcinate este foarte bine, nu te va deranja!

 
Adaugă smochinele şi stafidele şi mixează până ce se mărunţesc destul de bine. Dacă nu ai obţinut un aluat destul de compact şi sunt mai mult firimituri, atunci adaugă puţină miere de albine. Aluatul obţinut trebuie să fie uşor de modelat în mâini. Aşează pe un platou nucă de cocos răzuită mărunt (pe o răzătoare cu ochiuri mici), umezeşte-ţi uşor palmele şi modelează mingiuci din aluat, cât de mici doreşti, adaugă la mijloc câte o vişină fără sâmburi, apoi tăvăleşte-le în nuca de cocos.

 
Aceste mingiuci delicate, te răsfaţă cu dulceaţă şi parfum de vişin înflorit la care visezi în seri senine. Pune deoparte, pentru zi de sărbătoare, căci ele vor fi la fel de delicate cu simţurile tale, şi atunci când vei dori, te vor însoţi cu aceeaşi dulceaţă delicată în incursiunea ta spre clipe de visare si alint.

10 comentarii: