luni, 18 iunie 2012

raw vegan_ crochete cu tarhonAm încercat multe combinaţii pentru crochete, dar am rămas la câteva reţete care mi se par cele mai reuşite. Printre ele este cea de faţă despre care am să-ţi povestesc.

Ingrediente
250 gr. seminţe de in măcinate
150 gr. seminţe floarea soarelui măcinate
1 cană hrişcă bio  măcinată
1 ardei gras galben românesc_ am subliniat românesc pentru că al nostru are gust adevărat de ardei
1 roşie mijlocie foarte coaptă
3-4 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1 mână frunze de tarhon proaspăt
3-4 fire  frunze de pătrunjel
apă, sare


preparare

Macină seminţele  şi hrişca în râşniţa de cafea până obţii făină, apoi le răstoarnă într-un bol.
Roşia şi ardeiul le mixezi până obţii o cremă şi le adaugi făinurilor.
Mărunţeşte frunzele de tarhon şi pătrunjel şi amestecă-le cu ingredientele din bol.Mai adaugă puţină apă, uleiul şi sarea (opţional)  până ce obţii un aluat ca o plastilină. Când frămânţi aluatul poţi pune câte puţină apă ca să nu iasă prea moale căci este mai dificil de deshidratat.
Întinde pe masă o folie alimentară şi aşează pe ea aluatul, iar deasupra o altă folie alimentară. Întinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime, apoi taie cu cuţitul de biscuiţi forme dreptunghiulare de 4x5cm, sau poţi folosi forme de biscuiţi. Eu folosesc folia alimentară că este mai uşor de lucrat aluatul.


Aşează-le pe grătarul de la aragaz şi usucă-le la soare. Le ţii pe o parte cam 3 ore şi le întorci pentru înca 3 ore , iar dacă nu ai această posibilitate atunci le poţi usca în deshidrator cam 3-4 ore la temperatura de 40-42 grade C.
Acum, când a venit canicula este bine să le păstrezi în pungi de hârtie la rece, de preferat în frigider.


Sunt foarte bune pentru toate visele tale culinare:  pateuri, salate, supe şi multe altele.
Găseşti  în ele, în aceste micuţe crochete, parfum unic de tarhon, dulceaţa roşiilor pârguite pe meleagurile noastre şi mângâierea alintată a seminţelor ce se grăbesc să-ţi dăruiască vise de lanuri întinse răsfăţate de soare.

2 comentarii: