sâmbătă, 23 aprilie 2011

Crema de usturoi verde

Da, este o dovadă că a venit primăvară: piaţa este plină de usturoi verde! Şi cum suntem în ajun de Paşti, nu am să-ţi spun despre cozonaci, drob şi altele pentru că nu am reuşit să le fac, dar îţi voi spune mai târziu cum mi-au ieşit. Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reteta o gasesti aici) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.
Ingrediente:
3-4 căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
4-5 fire de usturoi verde curăţat şi spălat
4-5 linguri de ulei
Sare grunjoasă după gust

Preparare:
Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.

Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.
Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.
Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .
Paşte fericit!






2 comentarii: