Da, ai
auzit bine, raw vegan! De ceva timp am
trecut la raw vegan food şi mă simt excelent. Mai greu este cu Paul, care nu
doreşte nici măcar sa renunţe la carne, deci sunt în mare dificultate. Oricum
eu nu gătesc cu carne, dar asta este
altă poveste….
Am
descoperit că mâncarea raw vegan poate fi delicioasă, am descoperit gusturi şi
parfumuri noi, de existenţa cărora nici nu ştiam… Dar am să-ţi povestesc altă
dată.
Am
descoperit abia acum dovlecelul, adevăratul dovlecel cu gustul şi parfumul său
natural, şi nici nu mi-aş fi putut închipui cât poate fi de bun aşa „crud”.
Este o adevărată revelaţie.
Am
găsit la Ligia Pop o reţetă de pâté din dovlecei, delicioasă,
dar eu am încercat altceva, mai întâi că nu aveam toate ingredientele, dar şi
pentru că îmi place să inventez, să combin.
Deci iată
ce am făcut eu:
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: uşor
Categorie: antreuri, raw vegan
Ingrediente:
1 dovlecel
mijlociu (de preferat „în lapte”)
1 morcov
mic
3 căţei de
usturoi
4-5
ciuperci champignon
sare marină
după gust
3-4 linguri
ulei măsline presat la rece (opţional) sau ulei de floarea soarelui
extravirgin.
Preparare:
Spală bine în jet de apă
rece toate legumele şi lasă-le la scurs pentru scurt timp. Taie bucăţi de 3-4 cm şi le răstoarnă într-un
blender. Adaugă usturoiul curăţat de coajă şi puţină sare marină. Mixează bine
până totul devine o pastă şi adaugă puţin ulei.
Pot să-ţi
spun că am ajuns la concluzia că am început să redescopăr noi gusturi şi
texturi aşa cum nu am făcut niciodată. Aventura abia acum începe, şi sincer
să-ţi spun, îmi place foarte mult.
Gustă şi
spune-mi ce simţi?!
Noi gusturi
şi texturi îţi invadează simţurile parcă amorţite de monotonie, curiozitatea
îţi învinge teama de nou şi, plăcut surprins, priveşti cu coada ochiului la
grădina încă plină de verde. Toată grădina o găseşti în inima ta căci iarna ce
va să vină nu-ţi va rupe iubirea de verde.
Cred ca e o adevarata nebunie!!!
RăspundețiȘtergereNu mai spun ca arata si foarte bine!!
Te pup!
N-am mancat niciodata facut asa, dar arata tare bine. ;)
RăspundețiȘtergereFelicitari! Ma bucur ca ai ales calea cea raw vegana.Reteta este tentanta. O voi incerca si eu, cu siguranta.
RăspundețiȘtergereCu drag,
Luciana
Alynusa,
RăspundețiȘtergereEste o adevarata surpriza,
pup si eu
Miha,
RăspundețiȘtergereIncearca, nu vei regreta.
Multumesc Luciana,
RăspundețiȘtergerepacat ca nu reusesc sa-l conving pe Paul, dar cine stie?....
calde salutari