Cine crede
că nu te poţi distra în bucătărie preparând dulciuri raw se înşeală. Aşa cum spuneam, prefer mai mult să mănânc
fructe în loc de prăjiturele, dar sunt ocazii în care doresc să-mi impresionez
prietenii, să le arăt că sunt multe reţete raw care pot fi devorate şi de non
raw. Ei bine, cu mingiuca ciocolatie am avut succes în faţa lor. Vreau să-ţi
spun că o tavă destul de mărişoară s-a golit complet, ceea ce mi-a făcut
plăcere: reuşisem!
Ingrediente:
2 căni nuci
autohtone
½ cană
migdale
1 cană
seminţe floarea soarelui + bostan
8 smochine
1 cană
stafide
6 curmale
2 linguri
miere polifloră (este mai parfumată)
Tăvălitura:
1 lingură
cacao raw
2 linguri
praf roşcove
2 linguri
cocos ras mărunt
Preparare:
Pune nucile
la înmuiat cu o zi înainte, dar ai grijă să schimbi apa cât mai des. Ai să vezi
ce maro se colorează, de la iod. Nici eu până acum nu înmuiam nucile noastre.
Nu ştiam că aşa se poate elimina cât mai mult iod din nuci. Pune la înmuiat şi
migdalele tot cu o zi înainte. Seminţele, smochinele, stafidele şi curmalele le
poţi pune la înmuiat cu 4-5 ore înainte. Cred că asta este singura „corvoadă”
pentru un raw vegan, să ştie ce mănâncă pentru a pune la înmuiat din timp nucile sau seminţele, în rest totul decurge
de la sine.
Ei, hai
să-ţi povestesc mai departe. După ce s-au înmuiat migdalele curăţă-le de coajă.
Eu aşa am făcut, nu mi-a luat decât 10 minute. Pune într-un blender nucile,
migdalele, seminţele, smochinele,stafidele, curmalele şi mierea de albine.
Mixează până ce se mărunţesc toate bine. Ai grijă că aluatul trebuie să fie
destul de compact, doar dacă nu se pot mărunţi din lipsă de lichide, doar
atunci adaugă puţină apa în care s-au înmuiat curmalele.
Separat,
amestecă tăvălitura pentru pomădare: nuca de cocos, cacao şi praful de roşcove.
Mai în
joacă, mai în serios, ia aluat în linguriţă şi modelează mişte mingiuci cât de
mari doreşti, după care le tăvăleşti în pomadă.
Cam atât….
nu-i aşa că nu a fost greu?!
Şi cât
poate fi de plăcut să plimbi cu plăcere mingiuca ciocolatie în palmele
fremătând, cu nările încântate de miros proaspăt de ciocolată…. dar să nu uiţi
de plăcerea de a gusta cu ochii închişi şi visând la plaje însorite, căci ea,
rotofeia, ascunde clipe de răsfăţ şi alint .
ce bine arata !!!!! o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata roscoave, nu stiu ce gust au, dar prajitura ta arata senzational. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana,
RăspundețiȘtergereO seara foarte placuta iti doresc.
Miha,
RăspundețiȘtergereNici eu nu am mancat roscove pana acum, dar am constatat ca praful de roscove inlocuieste cu brio cacaua si este chiar mai gustoasa si parfumata.
Cu drag,
Wow!!!Nu am mancat dar cred ca au un gust super!!!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am macat dar ce pot spune este ca asi gusta si ca arata tare bine.
RăspundețiȘtergereAlynusa,
RăspundețiȘtergerePoti incerca, merita.
pupici si o seara placuta.
Maria,
RăspundețiȘtergerete invit cu placere la o degustare.
arata foarte bine si poza e foarte reusita!
RăspundețiȘtergereMultumesc buna mea prietena Mandala.
RăspundețiȘtergereUnde se găseşte praf de roşcove?
RăspundețiȘtergerePraf de roscove se gaseste la magazinele Bio sau Plafar.
RăspundețiȘtergere