Din când în
când parcă merge câte o supă, mai ales supă cremă care-mi place nespus. Cum
iarna a fost o piatră de încercare pentru mine care exact în toamnă mi-a venit
şi mie raw vegan, a trebuit să mă adaptez pentru reţete adaptate la anotimp.
Multe mâncăruri cu ciuperci am făcut şi am încercat şi o supă din ciuperci care
mie mi-a plăcut nespus.
Problema
este ca trebuie s-o pregăteşti cu puţin timp înainte de masă, căci ciupercile
oxidează foarte repede.
Ingrediente
(pentru două porţii)
5-6
ciuperci mijlocii (eu prefer ciupercile cât mai mici căci aşa vor fi mai albe)
1 felie
ţelină
1 felie
păstârnac
½ cană caju
1 ceapă
albă
3 linguri
ulei din sâmburi de struguri extravirgin
pătrunjel
frunze
Preparare:
La preparare
nu este prea mult de spus căci nu-ţi va răpi prea mult timp.
Spală
ciupercile, le taie în felii şi le mixează împreună cu ţelina şi păstârnacul.
Pune puţină apă până devine ca o smântână groasă. Adaugă în blender şi nucile
de caju înmuiate cam 3-4 ore şi uleiul. Mai mixează până ce se mărunţesc toate
foarte bine. Adaugă apă puţin călduţă până obţii consistenţa unei supe creme.
Adaugă ceapa tăiată mărunt şi ornează cu pătrunjel verde.
Dacă îţi
plac ciupercile să ştii că trebuie să încerci şi o supă cremă, căci ea, micuţa Cenuşăreasă, îţi înnobilează clipa
oferindu-ţi cu dărnicie din dragostea sa.
Această supă te va uimi, te va alinta şi-ţi va oferi aventuri de-o clipă
şi aer proaspăt de munte însorit.
Pare delicioasa, mai ales ca mie imi plac ciupercile foarte mult.
RăspundețiȘtergereSa stii Alexandrina ca si mie imi plac foarte mult ciupercile.
RăspundețiȘtergere