vineri, 13 iulie 2012

UN NOU INCEPUT_ DORINŢE VERZI




Au trecut 9 luni de când am adoptat stilul raw şi nu regret.
Dar, cum la 9 luni se naşte cineva, ei bine şi eu pot spune că m-am mai născut odată.
Nu am să-ţi spun nimic acum ci doar la 1 an, când am să suflu într-o lumânare.

Şi pentru că am păşit în altă lume, am început şi cu un nou blog unde te aştept cu mare drag.
Acolo mi-am propus să-l structurez altfel decât acesta şi sper să-ţi placă şi acesta.
Deci, te aştept aici : DORINŢE VERZI

8 comentarii:

  1. Buna ziua,

    As dori sa fac un schimb de linkuri cu blog ul dvs. Site ul meu este nou si am nevoie de reclama deorece este de cateva zile online. Detin si domeniul www.horiavirlan.ro daca doriti va pot pune link ul dvs pe acest site si dvs sa puneti link ul de la site ul meu pe care doresc sa il promovez.Astept ok ul dvs cat si codul pentru bannerul dvs.

    Cu stima
    Ivan Razvan
    office@pixelmarketing.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce imbunatatiri ati sesizat de cand ati inceput sa mancati vegan?Sunt foarte curioasa pentru ca ma simt cam demoralizata de dieta aceasta pe care am incercat sa mi-o insusesc partial-am avut multe minusuri:retete care nu mi-au iesit gustoase,sau daca au iesit cat de cat bune,combinatia de legume/nuci/seminte respectiva mi-a provocat un mare disconfort digestiv de care speram sa scap-si anume balonarea.
    Incep sa cred ca nu prea am sanse de reusita cu retetele oferite de acest tip de alimentatie pentru ca nici nu le gasesc atat de gustoase,nici nu imi fac foarte bine ulterior,iar incercarea de a mancar un singur aliment maxim doua odata pentru mine ar fi muuuult prea anost si de asemenea ar insemna sa mananc din 2 in 2 ore.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna drag Anonim

    De aproape 4 ani sunt vegana si nu regret aceasta decizie.
    Este foarte adevarat ca poate sa fie la inceput un soc culinar pentru cineva care mananca regulat carne. Mie nu mi-a fost greu, si recomand pentru un carnivor care doreste o schimbare, s-o faca treptat. Primele luni sa renunte doar la carne si peste si sa consume proteina animala, in speta, lactate si oua. Dupa 6 luni se poate renunta si la lactate si oua, mai ales ca sunt studii care au demonstrat cat de nocive sunt lactatete, mai ales pentru femei. Eu asa am procedat si procesul de detoxifiere a fost mai lent.
    In ceea ce priveste balonarea este posibila o combinatie incorecta. Fructele nu se amesteca niciodata cu legumele, si chiar si ele intre ele se combina cu atentie. Balonarea apare atunci cand se face digestia treptat. Daca ai consumat un amestec incorect, stomacul va lua enzimele de la un fruct/ leguma si-l va digera, restul asteptand sa le vina randul. Tocmai aceasta asteptare duce la fermentarea in stomac/intestine a celor ce nu au ajuns sa intre in procesul de digerare. Exista studii care ne demonstreaza cele expuse mai sus, si care ne arata ce combinatii bune sunt. De fapt, chiar si in alimentatia omnivora se recomanda o combinatie corecta a ingredientelor.
    Pentru inceput pot sa-ti recomand doua carti foarte bune care te vor lamuri in multe probleme de alimentaie si poate te vor ajuta: - DANIEL MENRATH_ "DIETA VIETII"
    - STEVE MEYEROWITZ_ "COMBINAREA ALIMENTELOR SI DIGESTIA.
    Le gaseseti pe scribd unde le poti descarca gratuit.
    Este pacat sa renunti la pasul pe care doresti sa-l faci pentru ca este un pas foarte bun catre sanatate si nu numai.
    Nu am cum sa-ti spun cat de bine mi-a facut mie caci ar trebui sa scriu multe pagini, in septembrie am s-o fac, caci implinesc 1 an de alimentatie crudifora. Acest stil de viata mi-a daruit ceea ce nu credeam ca voi mai avea: sanatate, am slabit foarte mult (aveam nevoie), ridurile au inceput sa se estompeze si sa dispara chiar (folosesc aceasi crema)... si multe altele. Te rog sa citescti mai intai cartile si nu renunta.
    Mult succes in ceea ce vei dori sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru explicatii. Desi nu eu am pus intrebarea sunt foarte binevenite si pentru mine. Aveam nevoie de incurajari.
    Cu drag,
    Monica

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica,
    iti urez mult succes si sigur vei vedea ce bine te vei simti.

    RăspundețiȘtergere