miercuri, 26 septembrie 2012

raw vegan_ mâncare de ciuperci cu roşii



Salut!
Când am scris numele reţetei m-a bufnit râsul, şi acest fapt este semn bun pentru că buna dispoziţie înseamnă sănătate.
De am râs? M-am gândit la expresia românească „mănânci ciuperci” şi mă distram încercând să dezleg misterul. Ştiu că umorul nostru este inegalabil, dar tot nu am reuşit să asimilez cu ceva această expresie, doar dacă se referă la halucinaţia ce-o manifeşti după ce mănânci anumite ciuperci; ei bine, în acest caz nu se pune, căci sunt cele mai domestice ciuperci din lume: champignon.
Ciupercile reprezintă pentru mine un aliment de bază şi-mi plac foarte mult. Dacă în această vară am cam uitat de existenţa lor, acum chiar mi se făcu dor de ele. De fapt, nu am uitat de ele, dar grădina şi piaţa au fost atât de pline cu bogăţii de sezon încât abia de-am reuşit să mănânc din toate câte puţin.
Mi-am adus aminte de acea tocăniţă gătită la foc, tocăniţă ce o agream ceva mai mult decât alte mâncăruri cu ciuperci, şi am adaptat-o la gustul meu raw.

Un comentariu:

  1. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
    ░░░▄██▄██▄░░▄██▄██▄░░░
    ░░░▀██▄██▀░░▀██▄██▀░░░
    ░░░░░▀█▀░░░░░░▀█▀░░░░░
    ░░░▄░░░░░░░░░░░░░░▄░░░
    ░░░░▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀░░░░

    Vine a visitar tu blog... y a dejarte una sonrisa.

    B E S O S
    K I S S
    P E T O N E T S

    RăspundețiȘtergere