Şi dacă vin
sărbătorile trebuie să vedem meniuri peste meniuri, gătite şi pritocite pentru
cei care nu doresc raw, dar şi pentru mine trebuie să mă gândesc. Ba pot spune
că pentru mine este mai dificil căci trebuie să pregătesc ceva care „ţine” câteva ore, adică nu
oxidează.
Trebuie să
recunosc că antreurile sunt piese de rezistenţă şi foarte importante căci ele
sunt primii ostaşi căzuţi la datorie în farfurii flămânde.
Am să-ţi
povestesc acum cum am încropit un antreu delicios cu roşii umplute şi care a
rezistat (a doua porţie) până a doua zi, când am mai umplut un rând de roşii.
Nr. porţii: 6
roşii
Timp de preparare: 30
minute
Dificultate: uşor
Categorie: raw vegan food_ antreuri
Ingrediente:
6 roşii
mijlocii
1 cană caju
înmuiate 4-5 ore
1 cană nuci
brasiliene înmuiate de cu seară
1 ceaşcă
seminţe cânepă decorticată
2 linguri
seminţe susan înmuiate de cu seară
1 ceapă
albă mijlocie
1 lingură
fulgi de drojdie inactivă
mărar,
cimbru, piper, sare
pentru
ornat
1 morcov
mijlociu pentru ornat
6 măsline
Preparare:
Pentru
început pune nucile şi seminţele la înmuiat aşa cum ţi-am scris mai sus, după
care scurge-le de apă, poţi chiar să le speli în jet de apă rece. Răstoarnă-le
într-un blender, pune 2-3 linguri de apă şi mixează bine. Chiar dacă rămâne
compoziţie pe pereţii blenderului, curăţă din când în când, căci consistenţa
trebuie să fie ca a unei creme groase. Eu nu i-am pus ulei pentru că nucile au
destul ulei, iar crema trebuie să fie uşoară.
După ce ai
mixat bine până ai obţinut o cremă fină, răstoarnă într-un bol.
Spală
mărarul în jet de apă rece, toacă-l mărunt şi răstoarnă-l în bol. Mai adaugă
restul de condimente, fulgii de drojdie şi sare după gust.
Amestecă
totul bine, cu o spatulă din lemn si ai să obţii o crema din nuci minunată.
Spală
roşiile, taie-le capacul şi scoate-le miezul cu ajutorul unei linguriţe. Miezul
îl poţi folosi la un sos pentru alte mâncăruri, sau poţi să-l mixezi şi să-l
bei ca atare.
Lasă
roşiile la scurs cu gura în jos cam 10
minute, după care umple-le cu crema de nuci.
Curăţă şi
spală morcovul şi taie fâşii pentru ornat. Eu am o răzătoare de legume cu zimţi
care face spaghete din legume. Aşa am obţinut făşiile acelea subţiri din
morcov. Ornează roşiile cu fâşii din morcov şi felii subţiri de măsline.
Nu
mi-au plăcut niciodată roşiile umplute cu brânză , dar acum, ei bine acum este
altceva. Crema aceasta este atât de fină şi pufoasă că lasă în urmă toate
amintirile legate de roşiile umplute. Plimbă în gură această cremă, încet, cu
ochii închişi, şi vei vedea că rafinamentul este regăsit aici, mângâiat de
mustăţi ciufulite de morcov, dar să ştii că dulceaţa lui este cavalerul ce
însoţeşte alaiul de plăceri culinare ce te cuprinde.
Ce pofta mi-ai facut! si ce bine arata! trebuie sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereCristina,
RăspundețiȘtergereau iesit grozave.
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandrina,
RăspundețiȘtergereSi tie iti ubrez un Craciun fericit si bogat cu tot ce-ti doresti!
Ce "ciufulita" frumoasa.
RăspundețiȘtergere