vineri, 16 martie 2012

raw vegan_ pâté din legume


Pâté- urile sunt un deliciu pentru orice oră a zilei, şi încununează cu mare succes antreurile. Un amestec care-mi place foarte mult l-am adaptat pentru un pâté raw fără prea  multe grăsimi, uşor, soft.

Nr. porţii:  2
Timp preparare: 15 minute
Dificultate :  foarte uşor
Categorie: raw vegan_ antreuri

Ingrediente:
1 felie ţelină medie (cam 2cm)
½ morcov mediu
1 măr mediu dulce
1 felie dovlecel
2 ciuperci
3 căţei de usturoi
2 linguri seminţe dovleac
sare marină
oregano
mărar
3 linguri ulei floarea soarelui extravirgin


Preparare:
Curăţă de coajă ţelina şi usturoiul, pune într-un blender seminţele de dovleac  fără să fie înmuiate, mixează până obţii o făină apoi adaugă ţelina, morcovul, mărul curăţat de cotor, dovlecelul şi ciupercile, mixează până obţii o pastă. Răstoarnă într-un bol, amestecă cu uleiul, oregano, mărar mărunţit şi sarea.


Întinde pe o crochetă puţin din acest pâté şi te răsfaţă cu aventuri de-o vară, chiar  dacă iarna  încă  stă pasivă la  geamul tău cu priviri reci şi îngheţate, în farfuria ta, grădina te-a fermecat cu parfumuri de neuitat. Înghite boţul parfumat şi vei simţi cum gusturi cunoscute şi alintate îţi invadează clipa, iar răsfăţul dăruit îţi va purta  dorinţe de vară trecătoare.

12 comentarii: