miercuri, 23 mai 2012

raw vegan_sfeclă, morcovi şi miere



Nu cred că am făcut un desert mai uşor de preparat ca acesta.
Am făcut o „salată” desert ,  surpriză, repede şi foarte bună.

Deci,
scotoceşte prin cămară după următoarele ingrediente:

1 sfeclă mijlocie
½ cană nuci autohtone
1 morcov
1 lingură miere polifloră
1 lingură hrişcă bio (de culoare gălbui- verzui deschis)
fructe de pădure pentru ornat

Când te-ai hotărât să prepari acest desert trebuie să procedezi aşa:
Hidratează nucile câteva ore, dar este bine să mai schimbi apa căci are mult iod.
După 2-3 ore, spală bine nucile şi le mărunţeşte cu cuţitul.
Rade sfecla curăţată de coajă pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar morcovul pe ochiurile mici.
Răstoarnă într-un bol nucile, sfecla, morcovul, mierea şi hrişca. Nu uita să hidratezi hrişca câteva ore. Poţi să o hidratezi odată cu nucile.
Amestecă bine toate acestea.


Dacă ai o anumită reticenţă când te gândeşti la acest amestec, te sfătuiesc să renunţi. Nu este ceea ce-ţi închipui. Este dulce acrişor, cu puţin parfum, dar atât de bogat în surprize culinare. Este un deliciu, fără îndoială, te surprinde, te alintă şi-ţi dăruieşte aventură şi vise spiralate de vacanţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu