Întotdeauna
cartoful a fost şi este salvarea mea: o garnitură la „un ceva”, o mâncărică
rapidă atunci când duc lipsă de timp sau chiar o delectare şi o plăcere
culinară. O reţetă foarte simplă este cea despre care am să-ţi povestesc acum,
dar care îmi este dragă: este un deliciu şi se prepară foarte uşor.
Nr. porţii: 6
Timp preparare:50 minute
Timp de gătire: 30 minute
Categorie: mâncăruri
Ingrediente:
700gr.
cartofi (de preferat roşii)
400gr. tofu
4 roşii
mijlocii
1 ardei
gras
3-4 căţei
de usturoi
30ml ulei
măsline
cimbru
tarhon
sare
grunjoasă
preparare:
Spală
cartofii cu apă rece şi-i pune la fiert cam 30 minute . Ei trebuie să fie
aproape fierţi, poţi verifica căci depinde de mărimea cartofilor.
Între timp,
spală ardeiul şi-l curăţă de cotor şi seminţe, taie-l pe lung în patru părţi,
apoi fiecare parte în fâşii subţiri de 3-4mm.
Taie tofu în cuburi de 1-2cm.
Dacă au
fiert cartofii ţine-i în apă rece cam 15 minute până se mai răcesc, apoi
curăţă-i de coajă şi taie-i în cuburi de 3cm şi-i răstoarnă într-un bol. Peste
cartofi pune tofu, usturoiul curăţat şi tăiat felii subţiri, cimbru,
tarhon, ulei de măsline şi sărează după
gust, amestecă
până se încorporează şi apoi răstoarnă compoziţia într-o tavă pentru copt unsă cu puţin ulei
peste care împrăştii egal pe toată suprafaţa făşiile de ardei.
Spală
roşiile şi taie transversal rondele de 4-5mm grosime pe care le aşezi deasupra, mai presară puţin cimbru şi sare. Încinge cuptorul la 180°C (mediu pe gaze) şi
coace 30 minute până ce roşiile sunt
puţin coapte.
Nu-i aşa că
nările-ţi sunt asaltate de mirosul îmbietor ce dezertează din cuptor? Aşteaptă
căci în curând te vei înfrupta şi vei vedea că, deşi banală la prima vedere,
grămăjoara din farfurie este un deliciu. Cartofi pufoşi şi cuburi mici de branza
stau ascunşi intr-un joc sub pălării roşietice zemoase, aşteptând parcă
binecuvântarea ta. Ei bine, da, nu este aşa cum te-aşteptai, un banal amalgam
precum ghiveciul, ci mai degrabă o rânduială de miresme şi gusturi pufoase ce
se-aşează cuminţi în lista ta de preferinţe.
Super reteta,super prezentare!!!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Multumesc Alynusa,
RăspundețiȘtergereSe apropie postul, nu?!
Da,da .....am venit dupa miros.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa !
Multumesc Maria,
RăspundețiȘtergereSa stii ca mirosea apetisant!
O saptamana insorita!
Iubesc cartofii arata imbietor....o seara frumoasa Gratziela!
RăspundețiȘtergereRuxy,
RăspundețiȘtergereSi eu iubesc cartofii.
Cu drag
Alynusa,
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti ureaz o saptamana insorita.