Iată o
încercare reuşită de paté raw care mi-a plăcut şi pe care îl repet cu mare
plăcere, deşi nu sunt un mare fan avocado. Ei bine, nu mă certa, ştiu că este
foarte bun, este în vârful piramidei, dar nu prea mă încântă. Sunt totuşi
câteva amestecuri pe care le-am încercat şi care mi-au plăcut foarte mult.
Conţine
vitaminele: A, B1, B2, B3, B6, C, E, PP, fosfor, fier, zinc, potasiu, cupru şi
magneziu, fibre, acid pantotenic, o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi,
uşor digerabili.
Un paté
reuşit este acesta pe care l-am făcut nu de mult, simplu si fără prea multe
ingrediente aşa cum îmi place mie.
Ingrediente:
1 avocado
copt bine
1 ceapă
albă mijlocie
1 ardei
gras galben verzui romanesc (are culoarea mai pastelată)
2 linguri
seminţe de floarea soarelui
1 lingură
seminţe de susan.
suc de
lămâie
Pentru ornat:
2-3 măsline
frunze de ceapă verde
Preparare:
Pune
seminţele de floarea soarelui la înmuiat cu 2-3 ore înainte, dar dacă nu ai
timp nu-i bai, se poate şi fără! Pune într-un blender la mixat ardeiul gras
curăţat de cotor, ceapa şi seminţele de susan şi de floarea soarelui. După ce
ai obţinut o pastă poţi să zdrobeşti avocado (după ce l-ai curăţat!). Eu îl
zdrobesc cu o rozetă din plastic pentru
piure. Incerc să folosesc cât mai puţin blenderul, dacă se poate.
Deci,
zdrobeşte avocado până ce obţii o cremă fină ca un piure, şi amestecă bine cu
celelalte ingrediente mixate la care mai adaugi suc de lămâie atât cât îţi
place. Ornează cu fâşii de măsline şi/ sau ceapă verde.
Ce să-ţi sun? A fost o adevărată
încântare. Şi, ca un secret, nu prea am mâncat avocado pentru ca nu-mi plăcea.
A fost o descoperire şi o plăcere. Amestecul de seminţe a înlocuit uleiul căci
avocado, untos si alunecos, s-a contopit cu restul până ce mi-a dăruit clipa de
visare. Întotdeauna, bunule prieten, să-ţi aduci la masă visarea şi poezia căci
ele vor fi ingredientele secrete din bucătăria ta.
Şi dacă ai
avut încredere şi ai încercat această reţetă vei vedea ce diafan gust te
încântă şi alintă. Plimbă în gură pasta asta pufoasă şi vei vedea că toată
primăvara şi-a dat întâlnire în bucătăria ta. Parfum de verde proaspăt îţi
umple nările avide de grădină şi, cu emoţii de adolescent pâlpâind, găseşti
primăvara ce în curând va invada grădina
mohorâtă.
Asa de frumos vorbesti despre mancare incat cred ca ma duc sa-mi cumpar avocado si poate o sa ma imprietenesc si eu cu el.
RăspundețiȘtergereDupa regimul strict pe care l-am tinut am alta pofta de mancare si ce-i mai important, am pofta de lucruri sanatoase.
Dina,
RăspundețiȘtergerenu este o alegere rea caci este cu adevarat un aliment complet, chiar daca nu este la gust atat de spectaculos.
Nici eu nu sunt un mare fan avocado, dar as incerca reteta ta. Tentanta fotografie!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandrina,
RăspundețiȘtergeremerita incercata reteta.
Super idee! Chiar am un avocado in frigider. Mai trebuie sa fac rost de ardei verde:-)
RăspundețiȘtergereFancy,
RăspundețiȘtergereeu am pus un adrei mai pastelat mai mult pentru culoare.
In sfarsit am reusit sa fac reteta. Mi-am cumparat avocado de cateva zile, dar era prea tare. L-am lasat de s-a mai copt si l-am facut in dimineata asta. Bineneteles ca nu am avut ardei in casa si nu m-am mai dus sa cumpar, dar si asa a iesit atat de bun ca nu mi-a venit sa cred. Iti multumesc ca mai facut fericita pe ziua de astazi. Iti doresc o zi buna si tie.
RăspundețiȘtergereDina,
RăspundețiȘtergerema bucur nespus ca ti-a placut.
Trebuie sa fie grozav, am cumparat odata avocado, in piata din Nyaung Shwe, era cam jumate de euro trei bucati si vinzatoarea mi-a dat unul cadou, era cel mai ieftin fruct.
RăspundețiȘtergereLi,
RăspundețiȘtergereavocado devine pentru mine o adevarata incantare pentru ca il poti combina cu foarte multe. Cred ca abia acum incep sa-l descopar. Nici la noi nu este scump. Acum, la Selgros l-am cumparat cu 2 lei/buc.